Turistično društvo Vitica je bilo ustanovljeno na Ustanovnem zboru, 30. 11. 2007, v Domu krajanov na Vrholah.
 
Osnovni namen delovanja in ustanovitve Turističnega društva Vitica, je potreba po druženju krajanov Krajevne skupnosti Vrhole – Preloge, v občini Slovenska Bistrica, ob magistralni cesti Maribor – Celje.
 
Ime turističnega društva Vitica so prisotni na Ustanovnem zboru sprejeli po trtini VITICI, ki se čvrsto oprijema opore in vztrajno raste k svetlobi, za svojo rast črpa moč iz korenin. Za logotip so izbrali vitico z grozdom in jabolkom na sredini, ki ponazarja prebivalstvo vseh štirih zaselkov  Krajevne skupnosti Vrhole – Preloge, ki se pretežno ukvarja z vinogradništvom in sadjarstvom.

Na Ustanovnem zboru je bilo 24 članov, ki so izvolili organe Turističnega društva, izbrali ime društvu, sprejeli Statut Turističnega društva Vitica, ter pripravili osnutek kratkoročnega plana dela.
 
TD Vitica se združuje v Turistično zvezo Slovenska Bistrica, od leta 2009 pa tudi v Štajersko turistično zvezo in s tem posredno v Turistično zvezo Slovenije.
 
Glavna nit  delovanja društva je predstavitev naših krajev ožji in širši skupnosti. Ponašamo se z izredno lepoto narave, v sled tega odpiramo tudi pešpoti.

 
Leta 2008 smo odprli Turistično učno pot Maksa Pirnika (slovenski skladatelj, pedagog in zborovodja, rojen na Prelogah leta 1902 – pokopan v Tolminu leta 1993). Ta pot je trenutno najbolj obiskana, saj je ob njej tako imenovana PETROVA DOLINA – po ustvarjalcu Petru Tonkoviču, ki neumorna ustvarja ob pešpoti zanimive kipce in skulpture.

Leta 2009 smo odprli nov krak pešpoti, ki smo jo poimenovali kar Vrholska pot, saj vodi iz Vrhol na Prihovo.

Leta 2010 smo odprli novo pešpot – imenovano Rimska pot – ki vodi vzdolž stare rimske ceste.
 
S predstavitvami se radi odzovemo povsod, kamor nas povabijo (Podobe bistriških domačij, Bistriško grajsko mesto, predstavitve na Lentu, splavarjenje po Dravi, na Prihovi ob velikih mašah, Makolah, Rogaški Slatini …). Z veseljem predstavljamo lepoto naših krajev in pa sadjarstvo in vinogradništvo, ki pri nas domujeta.
Vsako leto organiziramo tudi čistilno akcijo po naših krajih, 27. aprila organiziramo kolesarski maraton,  po kolesarski stezi, ki jo je tudi leta 2008 odprlo TD Vitica, od leta 2013 pohod po Turistično učni poti Maksa Pirnika, pozabimo pa tudi ne na razne oblike druženja članov in krajanov (razni pikniki, pohodi, ekskurzije), tradicionalen je pa postal pohod na božični večer k polnočnici na Prihovo.
 
Pravijo: V SLOGI JE MOČ – V TURISTIČNEM DRUŠTVU VITICA TUDI
ORGANI UO TD VITICA – 2 MANDAT 2012-2016

UPRAVNI ODBOR TD VITICA 
NADZORNI ODBOR TD VITICAČASTNO RAZSODIŠČE TD VITICAKOMISIJA ZA POHVALE IN PRIZNANJA KONTAKTNI PODATKI:
Predsednica Anita Ramot: gsm: 040/797-938
e-mail: td.vitica@gmail.com
 
sledite nas lahko tudi na naši FB strani: TD VITICA

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Dovoli piškotke